Trimsalon

Voor alle rashonden en niet-rashonden, raskatten en niet-raskatten is een regelmatig bezoek aan de trim salon een aanrader. U kunt ook een afspraak maken om uw paard te scheren. Dit gebeurd natuurlijk op eigen stal.

Bezoek aan de trimsalon of een afspraak om uw paard te scheren, uitsluitend via telefonische afspraak!

Wat zijn de mogelijkheden

In overleg worden alle honden/katten/paarden naar uw wens behandeld (wassen/föhnen/trimmen/ontwollen).

Rashonden/ras katten worden bij voorkeur getrimd volgens de laatste ras standaard en ras loze honden/katten worden getrimd volgens de vachtmogelijkheden en/of uw dan wel onze fantasie.Tijdens de behandeling wordt de al gehele toestand van uw hond/kat bekeken en worden indien nodig oren schoongemaakt en behandeld (aromatherapie) , nagels knippen, behandeling van verstopte anaal-klieren en indien noodzakelijk wordt een vlooien/tekenbehandeling uitgevoerd. Eventueel krijgt u advies om uw huisdier bij uw dierenarts aan te bieden voor een controle bij geconstateerde oor-problemen, tandsteen problemen (dit heeft zeer grote negatieve invloed op organen van het dier), huid of vachtproblemen.

Het brengen van de hond/kat

Als u uw hond/kat naar de trimsalon brengt vergt de verzorging één tot enkele uren afhankelijk van de behandeling maar ook de conditie van de vacht. Uw hond/kat moet dus enige tijd in de trimsalon doorbrengen. Zorg daarom dat uw huisdier GOED IS UITGELATEN voordat het gebracht wordt. Natuurlijk mag u bij het bezoek aanwezig zijn indien dit uw voorkeur heeft, maar de meeste baasjes hebben nog andere drukke activiteiten en laten hun huisdier achter in de salon. Dit is vaak voor huisdier en baasje niet prettig, maar maak het afscheid niet onnodig moeilijk. Wees kordaat, zeg dag tegen uw hond/kat of eventueel nog een korte knuffel en ga dan meteen weg. Dit is voor uw huisdier het makkelijkste.

Opvallend is het dat veel huisdieren makkelijker in de omgang zijn indien hun baasje niet aanwezig is (denk aan uw kinderen die bij bezoek ook voorbeeldig zijn in hun gedrag!) Vele huisdieren vinden de aandacht die ze krijgen in de trimsalon heerlijk, ook die zich thuis NIET laten borstelen of kammen.

Allereerst wordt uw huisdier geheel door geborsteld om alle eventuele klitten uit de vacht te halen. Indien u hond/kat zelf regelmatig borstelt of kamt dan zal dit geen problemen opleveren. Een geheel geklitte of zelfs vervilte vacht is voor de hond/kat zéér pijnlijk wordt uit pure noodzaak vaak geheel geschoren.

Na deze eerste fase wordt uw huisdier dan gewassen en geföhnd. Pas daarna wordt het gewenste model aangebracht.

Is de uw huisdier helemaal klaar dan kunt u hem weer ophalen. De hond zal erg blij zijn u te zien en u kunt hem vertellen hoe mooi die geworden is……

Mocht de hond of kat zich ná de behandeling vreemd gedragen, aarzel dan niet om contact op te nemen. Uw huisdier moet ook even wennen aan het nieuwe uiterlijk, net zoals wij aan een nieuw kapsel, en de frisse geur, maar het kan natuurlijk altijd zijn dat uw hond/kat reageert op was of plukbeurt.

 

LET OP: GEMAAKTE AFSPRAKEN WORDEN GEHEEL IN REKENING GEBRACHT INDIEN NIET GEANNULEERD 24 UUR VOOR DE BETREFFENDE AFSPRAAK!

BETALINGEN uitsluitend CONTANT!!!

Comments are closed.