Hondenschool

GEEN INSCHRIJFKOSTEN, LAGE CURSUSKOSTEN,

 WEL PROFESSIONELE BEGELEIDING,

GEDRAGS- en OPVOEDINGSPROBLEMEN WORDEN IN DE LESSEN BEHANDELD zonder extra kosten!

Momenteel biedt Hondenschool Bushy Tails de volgende cursusmogelijkheden (op basis van instroom):

1. Puppycursus (8 weken)
U kunt met de puppycursus starten één week nadat uw pup bij u in huis gekomen is (minimale leeftijd 8 weken), de pup heeft dan in deze week de tijd om de directe omgeving en u voldoende te leren kennen. De meeste puppies komen dan ook met uiterlijk negen weken naar de puppycursus.

LET OP: Indien uw pup voor zijn leeftijd de benodigde entingen heeft gehad hoeft u NIET te wachten tot alle entingen zijn toegediend!!! De pup mist dan veel van de belangrijke socialisatieperiode!

Hier leren we spelenderwijs: hier komen, zit, af, sta, tandjes kijken en opletten.We bootsen een bezoek aan de dierenarts na, info omtrent vachtverzorging en natuurlijk is er een speelkwartier waarin de pup naar hartenlust met andere puppy’s kan spelen. Tijdens de les zijn er meestal veel persoonlijke vragen over zindelijkheid, benchtraining, vervoer in de auto etc. die allemaal zoveel mogelijk groepsgewijs behandeld en beantwoord worden zodat alle cursisten hiervan kunnen leren. Tevens is er een speciale verzorgingsles. Specifieke problemen worden persoonlijk afgehandeld.

2. Beginnerscursus (10 weken)
Meteen aansluitend aan de puppycursus kunt U doorstromen naar de beginnerscursus of indien uw hond op latere leeftijd met een cursus begint en nog geen basis ervaringen heeft. In de beginnerscursus (vanaf 4 maanden) gaan we de oefeningen vanuit de puppycursus verfijnen en uitbreiden. Er wordt een begin gemaakt met volgen aan de lijn, aandachtsoefening, zit en af blijven in zicht, betasten door een vreemde, tanden laten kijken. En natuurlijk mag er ieder lesuur vrij gespeeld worden. Ook hier worden praktische vragen in de groep beantwoord en indien nodig persoonlijk behandeld.

3. Gevorderdencursus (10 weken)
Het niveau van de gevorderdencursus wordt al heel serieus. Alle oefeningen uit de beginnerscursus worden herhaald, maar zullen aan het eind van de cursus zonder lijn dienen te worden uitgevoerd. Tevens wordt een extra oefening, het terug-plaats sturen, aangeleerd. Een oefening opgebouwd uit drie losse eenheden die door middel van shaping wordt aangeleerd.  Aan het einde van deze cursus worden de losse onderdelen samengevoegd en ontstaat er één “terug-plaats” oefening. Verdere oefeningen zijn blijven uit “beweging” en op afstand uitvoeren van commando’s.

4. Behendigheid
Bij behendigheid wordt er niet alleen gebruik gemaakt van het appél van uw hond, maar ook van zijn atletische eigenschappen. In de beginnerscursus behendigheid maakt uw hond kennis met de verschillende toestellen en leert uw hond stap voor stap het op juiste manier nemen van een hindernis.

5. Gedragsbegeleiding
Zie info over gedragsbegeleiding in de index.

6. Veterinaire natuurgeneeskunde  

De veterinair natuurgeneeskundig richt zich op diverse ziekten van uw huisdier. Specialisaties van behandelingen zijn acupunctuur, homeopathie en phytotherapie. Tevens ben ik bezit van een Low Level Laser voor therapie van een diversiteit aan problemen. Bel voor informatie!

7. Huisdier massage
Heeft uw huisdier een (zware) operatie ondergaan of een (langdurige) blessure dan biedt massage (shiatsu/hotstone) hiervoor een aanvullende behandeling. Dieren herstellen sneller en effectiever.

 

 

Comments are closed.